AMIDON DIN TAPIOCA
Amidon din tapioca
Amidonul din tapioca se obține din rădăcina plantei de manioc (Manihot esculenta), originară din Brazilia.
Aproape 100% din compoziție este formată din carbohidrați, fără grăsimi saturate, proteine și sodiu, conține, de asemenea, cantități mici de fier, necesar pentrufuncționarea normală a organismului uman și formarea de globule roșii. Are o textură deosebit de netedă și fină, de aceea se folosește pentru îngroșarea sosurilorși supelor. Avantajul folosirii tapiocăi în comparație cu, de exemplu, amidonul de porumb, este că nu își schimbă structura la congelare și decongelare. În combinațiecu alte făinuri fără gluten, dă produselor de patiserie cele mai bune rezultate șicrustă crocantă.
Compoziție: amidon din tapioca
Valori nutritionale
100g produs conține: | CZR* | |
Valoare energetică | 10501,8 kJ (357,58 kcal) | 17,8% |
Proteine | 0,2 g | 0,4% |
Glucide | 88,7 g | 34,1% |
din care zaharuri | 3,3g g | 3,67% |
Fibre | 1 g | 3,33% |
Grăsimi | 0 g | 0% |
Acizi grași saturați | 0 g | 0% |
Cenușă | 2,5 g | |
Umiditate | 13,5 g | |
Sare | 0 g | 0% |
Fier, Fe | 1,6 g | 11,4% |
Calciu, Ca | 20 mg g | 2,5% |
*CZR – Consumul zilnic recomandat de referință al unui adult obișnuit (8400kJ/2000kcal)
Reviews (0)
Reviews
There are no reviews yet.